Välkommen till Bloggen om musik

På den här bloggen kommer du att hitta en massa intressanta artiklar som alla kretsar kring ämnet musik. För vem älskar inte musik!?

För dig som skriver låtar

Om du skriver musik, låtar eller texter har vi flera artiklar som är relevanta för dig. Till exempel går vi igenom vad STIM är för organisation och hur det fungerar. STIM kan för övrigt vara en bra organisation att bli medlem i för dig. Du kan även hitta hur stor ersättning du kan få via olika kanaler som YouTube, Spotify, Sveriges Radio (P3, P4 riks, P4 lokal), RIX FM, Mix Megapol m.fl. Du kommer få reda på vad ersättningen baseras på och hur det egentligen är möjligt att man vet hur många gånger dina låtar har spelats. Du kan även läsa om hur Spotify inom kort kommer att öppna upp möjligheten för musikskapare att ladda upp egen musik till Spotify – helt gratis. Mycket intressant läsning finns det med andra ord.

För musikälskaren

Musikälskaren kan avnjuta en topplista hämtad direkt från Billboard Hot 100. Där går vi igenom vilka som toppat listan flest gånger genom tiderna! Vi tror att om du är en genuin musikälskare kan du gissa dig till en av dessa topp tre. Men att pricka alla tre lyckas du inte med utan att läsa artikeln. För en svensk musikblogg måste så klart även Musikhjälpen vara med. Vilken stad blir värdstad för Musikhjälpen 2018 tror du? Vi vet!

För den filmtokiga

Om du precis som vi älskar film kan vi glädja dig med att du kommer hitta artiklar inom ämnet filmmusik. Och naturligtvis om man ska in på ämnet är det klart att Oscarsgalan måste tas upp. Därför har vi sammanställt en liten lista med de kompositörer som varit nominerade och vunnit flest Oscarsstatyetter. En tror vi att du kan gissa dig fram till om du är lite insatt i filmmusik, men den som toppar listan av vunna statyetter kan förvåna dig.

Trevlig läsning!