Om bloggen

I den här bloggen kommer du att hitta allt möjligt intressant kring ämnet musik. Oavsett om du är kompositör, musikälskare eller bara är intresserad av musik, kommer du hitta något intressant för dig.

Musik och ekonomi

Musik handlar mycket om att uttrycka sig och förmedla känslor. Men en positiv bieffekt av musikskapandet har att göra med ekonomi och att tjäna pengar. Därför kommer vi ta upp sådant som intresserar kompositörer och musikskapare över lag. Till exempel hur mycket olika streamingtjänster betalar ut. Även om man kan tycka att det är streamingtjänsternas storhetstid så är det fortfarande radio och TV som betalar ut stora royalties till upphovsrättsinnehavare. Därför kommer du även hitta artiklar om detta. Det är också intressant att se att det är ganska stora skillnader mellan olika radiokanaler och de olika streamingtjänsterna, i hur mycket royalty man betalar ut. Man räknar även på olika sätt mellan de olika medierna.

Musik och psykologi

Musik påverkar oss människor på många olika sätt. Vilken typ av musik du föredrar kan visa hur du är som person. Det finns en hel del forskning inom området som kan intressera de allra flesta. Du kommer på bloggen kunna läsa om hur musik kan vara till hjälp på arbetsplatsen för både arbetare och arbetsgivare. Musik kan bidra till att företaget tjänar mer pengar och att medarbetare mår bättre.

Filmmusik

Man kan knappast prata om musik utan att nämna film. De går liksom hand i hand. Området filmmusik är stort och intressant och vi ska försöka samla så mycket som möjligt inom ämnet. När man ändå nämner filmmusik kan man inte låta bli att tänka på Oscarsgalan. Det största och finaste priset en filmmusikkompositör kan vinna. Här på bloggen kan du hitta vilka som har varit nominerade flest gånger genom tiderna men också vem som har vunnit flest statyetter.